Sinopsis Revolutionary Love: Kisah Cinta Drama Korea Tapi Memang Lawak

Sinopsis Revolutionary Love iaitu sebuah drama Korea yang mengandungi kisah cinta tetapi dibalut dengan cerita komedi. Drama Korea Revolutionary Love dibintangi oleh frontman kumpulan Super Junior, Choi Siwon. Walaupun Revolutionary Love telah ditayangkan pada 2017, namun drama 16 episod ini tetap popular kerana ceritanya yang kelakar dan romantik. Anda boleh menonton Revolutionary Love di platform penstriman Viu! Sebelum menonton, ada baiknya anda membaca dulu sinopsis dan sebab-sebab mengapa anda perlu menonton Revolutionary Love di bawah.Byun Hyuk dilahirkan dalam keluarga kaya yang memiliki syarikat besar. Oleh itu, Byun Hyuk menjalani kehidupan yang bahagia tanpa memikirkan tujuan hidup dan sering menimbulkan huru-hara. Byun Hyuk juga yakin dengan kebolehannya memikat hati wanita. Byun Hyuk berkawan dengan Kwon Je Hoon yang merupakan setiausaha syarikat keluarganya.

Suatu hari Byun Hyuk memilih untuk tinggal di sebuah apartmen kecil dengan menyembunyikan identitinya sebagai seorang chaebol (anak orang kaya). Byun Hyuk kemudian bertemu dengan seorang wanita bernama Baek Joon di kawasan kejiranan. Baek Joon merupakan graduan kolej terkenal yang gagal ketika memohon di pelbagai syarikat besar sehingga dia mengambil kerja sambilan.

Sejak bertemu Byun Hyuk, kehidupan Baek Joon menjadi lebih berwarna. Byun Hyuk dapat mengubah sikap buruknya sejak dia mengenali Baek Joon. Bun Hyuk walaupun perlahan-lahan menyedari bahawa aset keluarganya sering memudaratkan ramai orang, termasuk rakannya sendiri, Je Hoon. Lakonan pemain dalam Revolutionary Love memang tidak boleh dipertikaikan. Lakonan yang licin menjadikan chemistry yang dibina kukuh sehingga mampu menyentuh hati penonton. Tiga pelakon utama iaitu Choi Siwon, Kang Sora dan Gong Myung sebenarnya sebaya!

Cinta Revolusi juga merupakan projek pertama Choi Siwon selepas menjalankan perkhidmatan ketenteraan mandatori untuk lelaki Korea Selatan. Choi Siwon mengaku langsung jatuh cinta dengan skrip drama Revolutionary Love dan menerimanya tanpa berfikir panjang. Lebih-lebih lagi, Choi Siwon mengidolakan pengarah yang mengarahkan Revolutionary Love.

Sejajar dengan Choi Siwon, Kang Sora juga sangat menyukai projek drama Revolutionary Love. Kang Sora malah mengakui dia sangat seronok bermain dalam drama semula selepas filem fenomenal Sunny. Selain itu, watak Baek Joon dianggap oleh Kang Sora sama dengannya yang juga pernah bekerja sambilan. Oleh itu, Kang Sora pergi ke set Revolutionary Love dengan ceria seperti pergi ke taman hiburan.

Begitu juga, Gong Myung menerima tawaran berlakon dalam drama Revolutionary Love kerana peranan yang diberikan berbeza dengan projeknya sebelum ini. Gong Myung juga sudah lama mengidolakan pengarah projek drama ini.

Drama Revolutionary Love mempersembahkan kisah percintaan yang berbalut komedi sehingga sangat menarik dan tidak membosankan untuk ditonton. Paling penting, pengarah Song Hyun Wook mendedahkan bahawa Revolutionary Love akan menyampaikan mesej yang mendalam, terutamanya untuk penonton berusia 20-an hingga 30-an. Konflik yang diketengahkan juga berkaitan dengan masalah seharian sehingga banyak pengajaran yang boleh diambil dengan menonton drama Revolutionary Love.

Pemain Cinta Revolusioner:

  • Choi Siwon sebagai Bun Hyuk
  • Kang Sora sebagai Baek Joon
  • Gong Myung sebagai Kwon Je Hoon
  • Lee Jae Yoon sebagai Byun Woo Sung
  • Choi Jae Sung sebagai Byun Kang Soo
  • Kyeon Mi Ri sebagai Jung Yeo Jin
  • Jung Chan Bi sebagai Byun Se Na
  • Lee Han Wi sebagai Kwon Choon Seob
  • Kim Ye Won sebagai Ha Yeon Hee

0 Response to "Sinopsis Revolutionary Love: Kisah Cinta Drama Korea Tapi Memang Lawak"

Posting Komentar

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel